Фокус бр. 14 / Focus No 14

-    Политичкиот портрет на нашата младина (II) – Спасе Јовковски
-    Паролите и етикетите на С. Климовски
-    Ленин и младите луѓе
-    Нашата демократија е во рацете на една добра бирократија – С. Чомовски
-    За кучето, за мачето, и за кризата на блискиот Исток или Да легнеме во кревет- па макар и облечени или Писмо на еден студент до својот збор
-    Дали дијалогот околу културата е баш демократски? – Владимир Милчин
-    Било како било, филмот на Кире, младите, Доре…
-    Никогаш не било еднаш, ќе биде пак…
-    Ништо да не биде – Дефинициите на Милутин Чолик – Владимир Милчин
-    Еден, ама вреден начин како да организирате конгрес дома – Аљоша Руси
-    Мегаломанија соул – Александар Димитров
-    Го сакате ли… Шели – Нино Ивановски

Фокус бр. 14 / Focus No 14