Фокус бр. 20 / Focus No 20

-    Во фокусот на настаните
-    Шчо напраивме и шчо требти да прајме за однапред – Вениамин Хаџи Наумов
-    Идеологијата – нашата слабост – Спасе Јовковски
-    На тапет: безработицата – Сашо Чомовски
-    За наставните програмски стандарди – Мингова Благородна
-    Нереализирани наставни програми
-    Многу доцна за пантерите?
-    За медицинскиот факултет, статутот и околу универзитетот – Пановски Златко
-    Публика – Нино Ивановски
-     Џепарац – што е тоа? – Ванчо Муратовски
-    XVII-ти фестивал на документарниот и краткометражен филм – Куновски Благоја – Доре
-    Дали смртта може да биде нова, оригинална, и медицински чиста – Људмил Спасов
-    Преписка на двајца пријатели за дијалектичкиот материјализам и духовите – Никола
-    Боб Дилан – месија на XX век – Стефановски Горан

Фокус бр. 20 / Focus No 20