ФОКУС бр. 43 / FOCUS No. 43

- Дел од сценариото на филмот „Црно Семе“- Спасе Јовковски
- Фокус
- Воскресение Христово
- Господа малограѓани, ви одѕвони!
- Младите на село и образованието
- За самоуправувањето отворено- С. Јововски
- Некој мора да биде кавалер- Спасе Јовковски
- Запалено е црвеното светло
- Испружи ги нозете колку е долга чергата- Вања Николовска и Спасе Јовковски
- Пред триесет години Скопје 1941
- За задушената Револуција и оние што ја задушија
- За новата левица во САД- В. Коробар
- Херман Хесе идол на младите скопјани- Балабанова Билјана
- Државата ја убива уметноста- Лешек Колаковски
- The new underground Аmerican film
- Нешто ново на запад- Зоран Јоргаќиески
- Драги Фокусалијки
- Детето и времето
- Deep Purple vo 9 tocki
- Минхенски џез бенд- Мирко Ковачевски
- Црно семе
- Карикатури- Мирослав Грчев

ФОКУС бр. 43 / FOCUS No. 43